Wat is FPGA mining en wat zijn de voordelen?

Bitcoin mining is het oplossen van rekenformules en transacties met rekenkracht die geleverd worden door miners. Doordat je een netwerk ondersteund met jouw rekenkracht, word je uitbetaald in de munt die je op dat moment berekend/ondersteund. Als je het Ethereum netwerk ondersteunt krijg je Ethereum, als je Bitcoin ondersteund/mined krijg je Bitcoins.

Cryptocoinmining heeft meer dan 18 maanden gewerkt aan een unieke oplossing die de huidige marktproblemen zoals het hoge elektriciteitsverbruik en aanpassingsvermogen van miners oplost. Ons product is gebaseerd op een unieke FPGA-oplossing die zeer energiezuinig is en hash-snelheden produceert die hoger zijn dan huidige miners in de markt (asic’s & gpu’s)

De kracht zit in het ontwikkelen van algoritmes voor de FPGA-chips op hoge snelheden met de juiste timing en klokfrequenties. We zijn er eindelijk in geslaagd om een goed team van interne ontwikkelaars samen te stellen die aan die behoeften voor snelle, aanpasbare, energie-efficiënte cryptocurrency mining algoritmen kunnen voldoen. ​

Alle mining oplossingen op de markt genereren momenteel geen winst voor de klanten vanwege het hoge stroomverbruik, lage cryptocurrency–prijzen en hoge elektriciteitskosten. ​

CCM heeft de ideale oplossing voor deze markt, met trots presenteren wij onze immersion cooled miners. Deze miners zijn uitgerust met onze particuliere mining algoritmen en ons eigen software ontwikkelteam. Deze voordelen bieden onze klanten de nieuwste flexibele mining technologie en het hoogste rendement op de markt op de meest energie-efficiënte manier! Alle soft- en hardware stukken zijn klaar en getest voor grootschalige datacenter-implementaties. ​

FPGA is een technologie die normaal wordt ingezet in zelf rijdende auto’s en de ruimtevaart sector. Daarnaast zijn er nog tal van andere applicaties die zeer snel en accuraat werken op de FPGA chips. Doordat FPGA’s op veel vlakken in te zetten zijn behouden de FPGA’s hun waarde.

Om te kunnen minen met FPGA borden moeten de algoritmes opnieuw worden ingeschreven voor de FPGA borden, dit is zeer moeilijk en tijdrovend werk er zijn slechts een aantal bedrijven die op het moment bezig met software ontwikkeling voor de FPGA’s op het gebied van mining.

Er zijn ook opensource/openbare aanbieders van FPGA mining algoritmes die alles opensource lanceren, Zetheron is er daar één van. Het probleem met opensource software is dat het niet op stabiele coins werkt met genoeg trading volume. Dit betekend dat je munten mined en ze vervolgens niet kunt verkopen omdat er te weinig handelsvolume op zit. Daarnaast zakken de profits op opensource mining algoritmes drastisch terug omdat heel de FPGA community op die algoritmes mined.

Het is dus noodzakelijk om privé mining algoritmes te ontwikkelen en deze ook privé te houden voor onze cliënten. Ons streven is om elke 1-2 maanden een nieuw privé mining algoritme te lanceren voor onze cliënten. Op die manier bent u verzekerd van de beste rendementen op de juiste coins. De private mining ontwikkelingen kosten erg veel tijd en zijn erg kosten intensief.

Omdat het geheim zit in welke coins wij minen hebben wij een geautomatiseerd programma dat automatisch de munten uitcashed naar Bitcoin en doorstuurd naar de klant.

Hoe kun je minen bij ons?

Door middel van ons nieuwe platform dat binnenkort word gelanceerd is het niet meer nodig om een mining machine volledig aan te schaffen. U kunt delen van de machine huren, dit noemen we cloudmining. Je gebruikt onze miners en diensten om te minen op het bitcoin netwerk. Hierdoor kun je met een lagere investering ook bitcoins minen! Als je meer te besteden hebt en je hebt interesse in de aanschaf van een machine is dit ook nog mogelijk, deze optie zullen we ook toevoegen aan het platform. De machines worden gehost in een datacenter dat is gevestigd in Nederland, voor grotere investeerders is het mogelijk het datacenter te bezichtigen. Prijzen worden inclusief stroom en hosting fee berekend dus geen kosten achteraf van je geminede opbrengsten af. Door middel van ons dashboard waar je een login van krijgt kun je alle statistieken goed inzien. Bij het platform gaan we uitgebreide uitleg delen om de basis principes van bitcoin mining onder de knie te krijgen zoals een wallet aanmaken en bitcoins uitcashen op je rekening.

Het verschil tussen GPU en FPGA mining:

GPU-kaarten(computer videokaarten) zijn heel erg breed inzet baar en je kunt er makkelijk een breed scala aan cryptocurrency’s mee minen. Het nadeel is de snelheid en de grote mining farms die de moeilijkheidsgraad(difficulty) van het netwerk opdrijven waardoor er bijna geen profit meer te behalen valt.

De FPGA chips hebben een snelheid van 30 tot 100 GTX 1070 kaarten van nvidia en gebruiken slechts 300-350 wat per kaart!

Het verschil tussen ASIC's en FPGA mining:

ASIC’s machines bestaan uit 100+ klein chips, die gemaakt zijn om een bepaalde taak uit te voeren en kunnen daarna niet meer voor iets anders worden ingezet als de profits teruglopen op de ingestelde munt. Daarnaast gebruiken de ASIC’s machines erg veel stroom en worden ze vaak in grote batches uitgeleverd waardoor de winst snel drastische daalt.

Het grote voordeel van FPGA mining ten opzichte van ASIC’s is de flexibele FPGA chip die opnieuw kan worden ingeladen met een nieuw mining algoritme als de winst zakt. Daarnaast gebruikt een FPGA kaart maar 300-350 watt en de snelheid van een FPGA chip is ook vele malen hoger dan dat van een ASIC’s machine. In tegenstelling tot FPGA kunnen ASIC’s chips geen calculaties uitvoeren op netwerken met een hoge bandbreedte daarom ontwikkelingen we alleen algoritmes die niet voor ASIC’s machines uit komen! Daardoor mined u altijd de meest winstgevend coins op hoge snelheden.

Voordelen FPGA mining

  • 30 tot 100 keer sneller als GPU mining
  • 3 tot 10 keer sneller als Asics mining
  • Slechts 300-350 watt per kaart
  • 90-95% minder stroom verbruik
  • 24 tot 36 maanden garantie
  • Beste ROI (return of investment)
  • Prive Bitstream Ontwikkeling
  • Perfecte hosting oplossingen
  • Goedkoopste hosting
  • 6 maanden contracten.

Meer informatie?